Thursday, March 15, 2012

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler

Yarım kg un

2 Tatlı kaşığı zencefil

Yarım su bardağından bir parmak fazla esmer şeker

19 Çorba kaşığı margarin

2 Adet yumurta

1.5 su bardağı toz badem

1 Tatlı kaşığı kabartma tozu

Elma marmelatı

Mutfak

Zorluk 3

Süre 35 dk.

Kaç Kişilik 10

Yöntem

.

Hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin.

Zencefili, şekeri, margarini, ymurtaları, toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin.

Malzemeler özleşene dek yoğurun.

Yoğurdunuzu hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın, hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin.

Şekilli hamurların yarısının ortasını küçük kalp şeklindeki bir kalıpla tekrar kesin.

Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun.(ortasını kestikleriniz üste gelecek.)

Küçük kalbin içine elma marmeladı doldurun.

Servis yapın.

Zencefilli Kurabiye yemek tarifleri

.
Kesinlikle hosunuza gidecek ilginc ornekler : 2011 bayan sal modelleri ornekleri

No comments:

Post a Comment