Kaymaklı tel kadayıf tarifi
Malzeme:
-1 kilo tel kadayıf
-250 gram ceviz
-350 gram margarin
-1 tatlı kaşığı tarçın
Şurup için:
-1250 gram toz şeker
-1 litre su
-1/4 adet limonun suyu
Üzeri için:
-Kaymak.
Yapılışı:
İlk önce kadayıf döşeyeceğimiz tepsinin ne kadar kadayıf aldığını bilmemiz lazımdır. Bunu da deneyerek, öğrenebiliriz. Onun için, ilk döşeyeceğimiz kadayıf ince ya da kalın olabilir. Satın aldığımız kadayıfı, iyice didikleyin. Ondan sonra 250 gram erittiğimiz margarin ile iyice yoğurun. Kadayıf tepsisini 50 gram margarin ile yağlayın. Cevizlerin düzgün olan yarım parçalarından 15-20 tane ayırıp yağladığımız tepsinin dibine yapıştırın. Geri kalanları makineden çekelim. Şimdi kadayıfın yarısını, tepsinin dibine düzgünce serelim. Elimizle iyice bastırarak, ezelim. Çekilmiş cevizi, tarçın ile karıştırıp kadayıfın üzerine serpelim. Geri kalan kadayıfı da düzgünce tepsiye serip, gene iyice bastıralım. 50-60 gram yağı fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak, tepsinin üzerine serpiştirelim. Önceden ısıttığımız kızgın fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkarıp ters yüz ederek, tekrar fırına verelim ve diğer tarafını da kızarmasını sağlayalım. 1.250 gram toz şeker ile 1 litre suyu bir tencereye koyup kaynatalım. Şurubu kaynatıp, kıvama gelince limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatarak, ocaktan indirelim. Pişmiş olan kadayıfı fırından çıkarıp kaynar şekilde olan şuruptan üzerine kepçe kepçe gezdirin ve şurubu emdirin. Biraz soğuduktan sonra kesip, üzerine kaymak koyarak, servis yapın
No comments:
Post a Comment