17 Eylül 2012 | Kategoriler: İpucu
Sponsor Bağlantılar
Malzemeler
2 ekmek hamuru
1 büyük haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
250 gram kıyma
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
1 çay bardağı çiçek yağı
2 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
Yapılışı
Kıyma soğanla kavurulur.İçerisine rendelenmiş patates ilave edilir.Tuzu ve biberi koyuldutan sonra ocağın altı kapatılır.İnce doğranmış maydonoz ilave edilir.Ekmek hamurunu cevizden biraz büyük koparıp,avuç içi yağlayıp,hamur açılır.Hazırlanılan içten koyup,ağızlarını birleştirip,yağlı tepsiye ağızları alta gelecek şekilde dizilir.Yoğurt,yumurta,çiçek yağı karıştırılıp, hamurunun üzerine sürülür.Börekler tekrar mayaya gelene kadar bekletilir.180 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca üzerine az miktarda su serpilir,üzeri kapatılır ve 3 dakika kadar bekletilir.
No comments:
Post a Comment