Sunday, September 2, 2012

Peynirli Tatlı Tarifi

Peynirli Tatlı nasıl yapılır ?




Peynirli Tatlı Mutfak: Türk Mutfağı.






Peynirli Tatlı Yapım Zorluğu: Kolay






Peynirli Tatlı Gerekli Malzemeler;






300 gr taze lor (yada labne peyniri)






5 çorbakaşığı tozşeker






100 gr kakao






200 gr bisküvi






50 gr şamfıstığı






hindistan cevizi rendesi






2-3 çorbakaşığı rom






Karışık meyve şekerlemesi






süt






4 Kişilik






Peynirli Tatlı Tarifi;






Taze lor (veya labne) peynirini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Kakaoyu katıp






yeniden iyice karıştırın. Tozşekeri ilave edin. Bisküvileri toz haline gelinceye kadar dövüp karışıma katın.






Karışıma, kıyılmış şamfıstıklarını ilave ettikten sonra biraz süt ve romla yumuşatın.






Kalıbı fimle döşeyin. Hazırlanmış karışımı buzdolabında en az 2.5- 3 saat bekletin.






Servis sırasında, servis tabağına kalıbı ters yüz edip, filmi çıkarın. Tatlının üzerini rendelenmiş hindistan cevizi ve karışık meyve şekerlemeleriyle süsleyin.

No comments:

Post a Comment