Tuesday, September 11, 2012

Sebze Böreği














Yıllar önce Gülriz Sururi’nin Luna yağları için hazırladığı bir yemek programı vardı, programın adı A La Luna idi. Sebze böreği tarifini bu programdan almıştım.






50gr. Kıyma


50gr. Un


1 Çay bardağı soda


50gr. Haşlanmış taze fasulye


1 Küçük kabak


1 Küçük havuç


1 Yeşil biber


2 Taze soğan (ince olanlarından)


Kırmızı toz biber, tuz, karabiber


Kızartmak için: Sıvı yağ


Yapılışı:  Kıyma, un, soda, baharatlar ve tuz karıştırılır. Sebzeler ince kibrit şeklinde kesilir. Sebzeler kıymalı karışıma katılır karıştırılır. Teflon tavaya sıvı yağ konur kızdırılır. Sebzeli karışımdan tavaya birer yemek kaşığı konur, arkalı önlü kızartılır.

No comments:

Post a Comment