Monday, July 2, 2012

Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Tarifi







Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri, Mis Yemek, Krepler, Krep tarifleri, Krep Çeşitleri, Mis Krep, Mis Krep tarifi, Çikolatalı Krep Tarifi, Çikolatalı Krep Tarifi Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Çikolatalı Krep Oktay Usta Tarifleri Çikolatalı Krep Pişirmek Çikolatalı Krep Yapmak, Çikolatalı Krep Tarifleri, Çikolatalı Krep Nasıl Pişirilir, Çikolatalı Krep Oktay Usta Tarifi, Çikolatalı Krep Pişirme Çikolatalı Krep Yapmak, Çikolatalı Krep Malzemeleri.











Çikolatalı Krep Tarifi 






Malzemeler: 






































  • 250 milim (1 su bardağı) elma suyu 

































  • 2 Yemek kaşığı toz şeker 

































  • 1 tane limon 

































  • 1 tane çubuk tarçın 

































  • 2 tane armut 

































  • 125 gr un (1 su bardağından biraz fazla) 

































  • 250 milim süt (1 su bardağı) 

































  • 2 tane yumurta 

































  • 20 gram margarin 

































  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ 

































  • 100 gram sütsüz çikolata 

































  • 4 tane top dondurma 

































  • 75 gram çikolatalı fındık ezmesi 

































  • 40 gram kıyılmış 

































  • Antep fıstığı 

































  • Tuz 





































Hazırlanışı:






Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın. Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre 20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın. 






20 Dakika dinlendirmeye bırakın. 






Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvı yağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun. 






Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün. Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin. 






Süzülmüş armut, dondurma ve antep fıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın. 



No comments:

Post a Comment