Tuesday, July 3, 2012

Kornisonlu Mantar Köfte






Hayirli aksamlar dostlar .

buzdolabimin önünde biraz durduktan sonra ne yapabilirim diye düsündüm eldeki malzemelere baktim ya Allah bismillah degip tüm malzemeyi tezgaha yigdim .arada gelirler bana :) böyle .

sonuc resimdeki olay

bilindigi üzere tarif bana ait ;)

hamdü senalar olsun rabbime .bizler icin neler yaratmis. hic biri ,birine benzemiyor .

hepsinin görevi ayri .görmek istesek hersey tefekkür fiskiriyor .idrak edenlerden sükredenlerden olmayi nasip eylesin Allah .

vaktim kisa o sebebten tarife gececegim

gerekli malzeme

8 adet irice kültür mantari

köfte harci icin

500 gr orta yagli kiyma

5 adet taze sogan

3 dis sarimsak

4 yemek kasigi galeta unu .

1 yumurta

yarim bag maydanoz

tuz karabiber biraz kimyon

tepsinin altina sebze garnitürü icin

8-10 adet kornison tursu

4 orta boy domates

2 büyük kuru sogan

1 uzun kirmizi iri biber

cikardigimiz mantarlarin saplari (ziyan olmamali )

yarim cay bardagi zeytinyag

tuz karabiber bir tutam kekik





öncelikle bir kapta kiymayi ince dogranmis taze soganlari ,maydonuzu.ince dogranmis sarimsaklari


galeta unu ekleyin. yumurtayi kirip tuz karabiber ve kimyon ile tatlandirin






mantarlarin saplarini koparin bir kenarda bekletin


köfteden avcunuzun dolusu alip mantarin icine dogru bastirarak


 tepecik olusturarak köftenizi yerlestirin






mantarlarinizin doldurma islemi bitince, tepsiye koymadan .alt malzememizi dograyalim


domates, sogan, biberleri yarim ay seklinde biraz kalin dograyalim


 tursulari da dilimleyelim uzunlamasina


üzerine zeytinyag kekik serpistirip tuz va karabiber ile tatlandirip karistiralim


hazirladigimiz sebze yataginin aralarina mantarlari yerlestirelim






varsa sayet firininizin turbo ayarin da 190 derece de 40-45 dakika pisirelim


neden turbo ayari? diye sorarsaniz sayet, daha sulu kurumadan pismesini istedigim icin


firininizin böyle bir ayari yok ise 220 derecede ayni sürede pisirin










mantarlar suyunu salacak tursunun mayhoslugu ile lezzet patlamasi garinti olacaktir  diyorum .


dilerim beyenirsiniz. söylemeden gecemeyecegim ,


esime sordum ismi ne olsun bu yemegin


dediki göbekli mantar :) ama beyendigini belirtti


damak tadina güvenirim.. acizane birde önerim olacak. evimde kalmamisti


varsa üzerlerine kalin mozzerella dilimleri koymanizi tavsiye ederim ama pismesine 10 dakika kala yapin bu islemi


afiyet olsun dualariniza talibim dostlar


No comments:

Post a Comment