Wednesday, July 11, 2012

TÜRLÜ YEMEĞİ





Fotoğrafı cep telefonumdan çektiğim için güzel bir resim olmadı itiraf ediyorum ama tadı nefisti. türlü yemeğini oldum olası çok severim. Küçükken fındık zamanı köylerde bol bol yapılan tüketilen bir yemektir. Tarladan koparılan taze fasülye,biber,domates,patates ile yapardı annelerimiz o zamanlar. Şimdi ise marketlerden aldığımız hormonlu sebzeler ile aynı tadı tutturamasak ta en azından özlem gideriyoruz.


Türlü İçin,


yarım kilo taze fasülye


2domates


2patlican


2-3 yeşil biber varsa kırmızı biber de olur


bazıları kabak da koyuyor ben sevmiyorum o yüzden koymadım


3-4 adet orta boy patetes


1 adet soğan


salça


sıvıyağ


tuz






Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Salçayı ekleyin karıştırın. Fasülyeleri önceden yıkayın, baş kıısımlarını koparıp 3bölün. Patlicanları yıkayın, tuzla ovun, acı suyu çıksın. Uzunlamasına 2ye bölün sonra enine 3e bölün. Patatesleri ve domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın hazır edin.Sırasıyla fasülye, patlican,biber,patates, domatesleri ekleyin tencemize, tuzunu serpiştirin. En son kaynamış su ekleyin, fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.


İsteğe bağlı parça etli de yapılabilir. Sarımsak eklenebilir. Adı üstünde TÜRLÜ:)

No comments:

Post a Comment