Malzemeler:
1 tane haşlanmış tavuk göğsü
3 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Krep için:
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri (Rendelenmiş olacak.)
Hazırlanışı:
Krep malzemelerinin tamamını bir kaba koyarak mikserle pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin. Teflon tavaya bir miktar tereyağını koyun. Yağ kızınca hamurdan bir kepçe koyup yayın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Haşlanmış etleri de didikleyin. İki kaşık unu yağda kavurun. Sütü ilave edin ve beşamel sos yapın. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Ilınınca tavuk etine iki kaşık koyup karıştırın. Daha önce hazırladığınız kreplerin içine koyup sarın. Yağlanmış cam kaba dizin. Üzerine kalan sosu döktükten sonra kaşar peyniri rendesinide serpip kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
1 Temmuz 2012 tarihinde yazılmış.
No comments:
Post a Comment