Sunday, August 5, 2012

Boşnak Böreği Tarifi














Boşnak Böreği


MALZEMELER

1 kg un

1 fincan siviyag

1 yumurta sarisi

Yeterince su

200 gr beyaz peynir

1 demet maydanoz

1 su bardagi siviyag

Tuz

YAPILIŞI

Unun ortasini açip tuzu, ilik suyu ve bir fincan siviyagi ilave ederek bir

hamur elde edelim. Hamuru 9 esit parçaya bölüp bezeler hazirlayalim.

Bezelerden herbirini tabak büyüklügünde açin. Bezelerin üzerine siviyag

sürün. Yufkayi ince açin. Yufkaya kasigin ucu ile siviyag serpin.

Hazirladiginiz peynirli maydanozlu içi yufkaya serpin. Daha sonra yufkayi

rulo seklinde sarin. Yaglanmis firin tepsisine ortadan baslamak üzere

yufkalari dolayarak yerlestirsin. Üzerine yumurta sarisi sürdügümüz böregi

önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.

No comments:

Post a Comment