Friday, August 3, 2012

İftardan önce yemek turu:)

İşsizlik başa bela, tam bir şey olacak diyorum gene olmuyor. Aynı anda 3 kapı açılıp bekliyorum ha bugün ha yarın.Oldu olacak bari ramazanı atlatayım ya:) Bu zaman boşluğundan bende bir şeyler yapayım artık diye düşünmeye başladım. Ya dikiş ya pastacılık kursu. Pastacılık ve özgün tarifler deyince bu adamdan başkası gelmiyor aklıma. Yemekle sanat budur sanırım. Yalnız biraz malzemeleri farklı denemeye başladıkça alternatiflerini yazarım, Cenk Sönmezsoy'un beğendiğim bir kaç tarifi;



Brownie dantel giyer

Tabi bunu yapmak biraz hüner ister ama sanat derken neyi kasttetiğimi anladınız değil mi?:)



L'orange

Ben kek ve kurabiye içinde portakal limon benzeri tatlara bayılan bir insanım hele de böyle yoğun bir çikolatayla!



Kayısılı tart

Oruçlu oruçlu en azından gözümüzü doyuruyorum haha:)



Frambuaz ve çikolatalı tart

Böğürtlenle de güzel olabilir.



Brownie

Ve en güzelini sona sakladım, hayatımda gördüğüm en güzel brownie sunumu bence müzeye kaldıralım!

Fotoğrafların hemen altından tariflere gidebilirsiniz, sitenin adresi ise www.cafefernando.com .

Cenkin kullandığı malzemeler farklı o yüzden tarifleri yaparken altta okuyucuların yaptığı yorumlara dikkat etmenizi öneririm.

No comments:

Post a Comment