Friday, August 10, 2012

Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır Tarifi




Bence Tiramisu çok pratik bir tarif değil. Tiramisu bir İtalyan tatlısı ve Tiramisu yaparken kullanılan tüm malzemeler, öyle mahalle bakkalarında bulabileceğimiz türden değiller. Bizim tarifimizde ise, kolay bulabileceğiniz malzemelerle hazırlanmış hali var. Biz bu tarifi denedik, tadı ve görüntisi gerçekten güzel oldu. Şimdi sizlerle paylaşıyoruz.






Öncelikle yumurta, un ve şekeri derin bir kapta 4 su bardağı sütle ile birlikte çırpalım.

Çırptığımız bu malzemeler koyulaşana dek kısık bir ateşte pişsin.

Pişince ocaktan alıp ılımasını bekleyelim ve içine vanilya ile labne peyniri (krem peynir) ilave edip karıştıralım.

Kahvemizi bir su bardağı sütün içinde eritelim.

Aldığımız hazır pasta tabanının alt kısmını bu sütlü kahveli karışımın yarısıyla ıslatalım.

Ardından, önceden pişirip ılımaya bıraktığımız kremanın yarısını hazır pasta kekinin üstüne yayalım.

Pasta kekinin diğer yarısını üstüne kapatıp kalan kahveli sütlü karışımla ıslatalım.

Kalan kremayla üzerini ve hazır kekin açık kalan yan taraflarını kaplayalım.

Ardından bir süzgeç yardımıyla üzerine kakao serpiştireceğiz. Tiramisu hazır.

Fakat servis etmeden önce buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Afiyet olsun.

Keki incelterek bu şekilde katlar artırılabilir, Biz Tiramisu’yu sizler için yaparken 3 kat olarak hazırladık ama tarifin pratik olası açısından 2 kat yapımını anlattık, zaten 3 kat yapmak isterseniz yine aynı şekilde yapılıyor.









Malzemeler: (6-8 kişilik, 25 dakika)

1 tane hazır kakaolu pasta tabanı2 yumurta5 su bardağı süt1 paket vanilya1 paket labne peyniri6 yemek kaşığı un6 yemek kaşığı şeker2 tatlı kaşığı nescafe1 tatlı kaşığı kakao






Ek bilgi: İtalyan usulu Tiramusu hazırlarken; hazır pasta tabanı yerine kedi dili bisküvi, labne peynir yerine  mascarpone peyniri, ve likör kullanılır fakat dediğim gibi, bunları bulmak her zaman kolay olmuyor. İlerleyen günlerde bu malzemeleri temin edip, İtalyan usulu bir Tiramisu yaptıktan sonra tarifini sizlerle paylaşacağım.

No comments:

Post a Comment