Monday, August 13, 2012

Levrek, Levrek tarifi fırında balık tarifi yapılışı malzemeleri


Fırında levrek tarifi, hem çok çabuk yapılan hem de çok leziz olan balık tarifleri arasında yer alıyor. Dilerseniz bir iki diş sarımsağı da ince ince kıyarak fırına balığı süremeden üzerine serpiştirebilirisiniz.




Gerekli malzemeler:




4 tane levrek

4 tane kuru soğan

4 tane domates

2 adet limon

Yarım çay bardağı zeytin yağ

Bir çay kaşığı kekik

Bir çay kaşığı kırmızı pul biber

Bir çay kaşığı tuz








Fırında levrek tarifi:




Levrekleri temizletin ve yıkayın.

Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdı serin.

Bir kasenin içine zeytin yağ, kırmızı pul biber, kekik ve tuzu koyup karıştırdıktan sonra levreklerin içini açın ve içine ve dışına gezdirerek bu karışımı dökün.

Soğanları ve domatesleri daire şeklinde doğrayın ve balıkların içine sıralayın

Limonları da aynı şekilde daire biçiminde doğrayın ve balıkların üzerine sıralayın.

Fırını 160 dereceye ayarlayın ve levrek tepsisini fırına sürüp, ortalama 50 dakika pişirin.

Pişen levrek balıklarını fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment